Tánc, amit azonnal csinálni akarsz!
Mi ez te úristen?! Légtorna? Balett? Vagy varázslat? 

 

A repülés nemcsak élvezetes adrenalin sport, igazi látványosság, ha megfelelő körülmények között csinálják. A szélcsatornázás látványszínház is egyben, ahol a mozgás csodálatos harmóniában van a zenével és a széllel. Csak nézed és azonnal te is csinálni akarod!

forrás:youtube.com

borítókép: Feith Máté forrás: indoorskydiving.world

A szélcsatornát kezdetben az aerodinamikában használták, a légáramlás testekre gyakorolt hatását vizsgálták - és vizsgálják a mai napig is. Az első zárt szélcsatorna megépítése óta (1909) hosszú utat járt be a tudomány, és sokunk szerencséjére nemcsak a tárgyak, de az emberi test is belekerült a szél áramlásába. A világon több száz függőleges szélcsatornában repülhetnek, már nemcsak az ejtőernyősök, de bárki, egészen kisgyerek kortól ( Magyarország egyetlen szélcsatornája a Csepel Művek területén található).

Leo Volkov forrás:youtube.com

A szélcsatornázás, mint önálló sportág, már évek óta gyakorolható, nemcsak világbajnokságot rendeznek belőle, de hamarosan olimpiai sportágként is számon tartják majd. Új szerepe is kezd kibontakozni az ejtőernyős gyakorlások és az élményrepülés mellett. Míg eddig a hangsúly az egyes emberek repülés közbeni szórakoztatása és sportja volt, mára "látványszínházként" is funkcionálhat, a tánc, a zene és a fények kombinációjaként a szélben.

Büszkélkedhetünk számos hazai szélcsatornázóval is, de leginkább Feith Máté a kedvencünk, aki 12 évesen harmadik helyezett lett junior freestyle kategóriában rögtön az első világversenyén Spanyolországban, 2020-ban. Íme a videó róla, a bónusz az előadásában, hogy a dalt, amire repül,  Máté írta és énekelte is. A fiatal sportoló edzője egyébként az előző videóban látható Leo Volkov világbajnok szélcsatornázó.

  Feith Máté forrás: youtube.com

Az interneten böngészve rengeteg gyönyörű videót találhatunk, amelyben egyedül, vagy párosan úgy repülnek a szélcsatornázók, mint a pillangók. Kecsesek és olyan könnyed mozgással járják be a szélcsatornát, mintha nem is lenne szél, amivel játszanak. 

Lauri Aapro forrás: youtube.com

Legyen a szélben férfi, vagy nő, a látvány csodálatos! A könnyed mozgás mögött azonban jó, ha tudjuk, hogy sok- sok év munkája van.

És megint csak Leo Volkov...őrült zseni... forrás: youtube.com

Nem csoda, hogy rengetegen megfertőződnek ezzel az őrülettel! Magyarországon, Budapesten a Csepel Művek területén van lehetőség megtenni az első lépéseket, hogy kipróbáljuk magunkat a szélben. Vigyázat! Függőséget okoz!

 Skyward Szélcsatorna; forrás: youtube.com

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalinfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr6317818465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása