5 vízicsúszda, amitől lever a víz

 

therichest.jpg

A nyárból hivatalosan még két hét van hátra, de lehet, hogy mi már túl vagyunk a nyaraláson. Nincs más hátra, mint hogy vízicsúszdás képeket és videókat nézegessünk, mert az jó és mégis csak hétköznap van! Összegyűjtöttük a világ legizgalmasabb csúszdáit,hogy eltervezzük, jövőre, vagy következő életünkben hová megyünk a hőségben.

 

1, Scorpion's Tail – Skorpió farka

 

pinterest10.jpg

A wisconsini viziparkban található ez a 400 láb, azaz 121,9 méter hosszú, mindössze egy óriási hurkot alkotó csúszda. Ránézésre nem tűnik nagy durranásnak, pedig de! Egy kapszulába kell beállni, ahonnan már nincs menekülés, igaz, mindössze 5-7 másodpercig tart az őrület, miközben hihetetlen sebességgel zuhanunk, majdhogynem függőlegesen. Szerintünk klassz!

 

10bestcom.jpg

 

2, Insano – Brazília

 

pinterest12.jpg

Ha az előbb a majdnem függőleges esést emlegettük, most tényleg szinte belezuhanunk a semmibe. A fortalezai csúszdaparkban épült már majdnem 30 éve, 1989-ben ez a hajmeresztő csúszda, így nem mai darab, de még mindig odavág. 41 méter magas és majdnem 100 km/h sebességgel hasítunk lefelé, igaz, 5 másodperc alatt túl is vagyunk rajta.

terracom.jpg

 

3, Leap of Faith - maja templom és cápák

 

oddstuffmagazine.jpg

oddstuffmagazine2.jpg

Ha van autó és bringa pornó, akkor van csúszdapornó is! Méghozzá a Bahamákon, hát hol máshol, a 141 hektáros Aquaventure Vizi Parkban. A teljesen egyszerű, nyílegyenes, 18 méter hosszú csúszda azzal van feltunningolva, hogy egy maja templom faláról csapódunk bele egy cápákkal teli vízbe. Na jó, persze nem ala natur, természetesen zárt csőben. De akkor is…

4, Faser – Németország

 

expresscouk.jpg

thoughtbasis.jpg

A precíz, német stílus ebben a csúszdaálomban is megmutatkozik, már ránézésre olyan, mintha valamilyen futurisztikus szerkezet belsejébe leshetnénk be. 72 km/h-val száguldunk lefelé a németországi Galaxy Erding viziparkban a legnagyobb csúszdáról. Persze ez is egy olyan hely, ahol össze-vissza kanyarognak a csúszdák, így nemcsak a legbátrabbak próbálhatják ki magukat, mindenki talál a bátorságának megfelelő darabot.

5, Kilimanjaro - De ugye lift visz fel?!

 

google.jpeg

Na erről beszélünk, ha arról van szó, hogy csúszda! Nemcsak egy színes, túlmarketingelt, középutas, opportunista csúszdácska a brazíliai Barra Do Pira-ban található építmény! Majdnem 50 méter magas, 60 fokos az elhajlása (nem túl irodalmian megfogalmazva) és 100 km/h-val hasíthatunk rajta. 2013-ban bekerült a Guinness rekordok közé is, mint legnagyobb vízicsúszda a világon, igaz, némi trónfosztás következett, a Verrückt csúszda letaszította a trónjáról Cansas Cityben, ez azonban nem volt tartós. Egy baleset miatt az utóbbi csúszdát bezárták és lebontották 2016-ban.

forrás: youtube.com; pinterest.com; google.com; 10best.com; dailymail.co.uk; terra.com; oddstuffmagazine.com; cheapair.com; express.co.uk; theworldorbust.com; dailystar.co.uk; therichest.com; thoughtbasis.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalinfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr3512754840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

savanyu_bableves 2017.08.17. 16:21:00

Erding megvolt, erdemes elmenni! :)

Utolsó kommentek

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása