Férfi munkák, amitől leesik a bugyi

work7.jpg

Szerelőruhás, izmos férfiak, miniszoknyás nővérkék. Tűzoltók, extrém sportolók, csini tanárnők és bomba személyi edzők. Álommunkák férfiaknak és nőknek, azaz milyennek képzeljük el az ideális pasit és nőt a munka frontján.

Mióta olyan mindennapos lett egy bizonyos alkalmazáson jobbra vagy balra húzogatni embereket, mint  a fogmosás, társkeresési lehetőség mellett komoly adatbázissá vált az a bizonyos hely. A regisztrációnál megadott adatokból és a profilunkra érkezett reakciókból érdekes társadalmi jelenségeket is kiszűrnek az algoritmusai. Legutóbb például ez a népszerá társkereső oldal összeállította annak a 15 munkának a listáját, amelyek a nők szerint a legvonzóbbak.

Valahogy így:

15. Katona
14. Rendőr
13. Pénzügyi tanácsadó
12. Személyi edző
11. Ügyvéd
10. Egyetemi hallgató
9. Mentős
8. Modell (most komolyan??)
7. Mérnök
6. Tanár
5. Tévé/Rádió műsorvezető
4. Orvos
3. Tűzoltó
2. Vállakozó
1. Pilóta


Az utolsóval nem tudunk vitatkozni. Az kétségtelen, hogy kevés szexibb van annál, mikor egy férfi repülni tud. De! Azért nem mindegy, milyen pilóta – robbant a kérdés kollégáink között. A cessnával még felszáll, de nagyobb gép már szóba sem jöhet típus azért mégsem annyira menő (főleg mert kollégáink nagy része ejtőernyős). Az állandóan az égben van, sosem látod, mert utasszállítót vezet sem a legideálisabb. De annak már nagyon nehéz ellentmondani, ha valaki Privat Jettel (azaz magángéppel) repül! Hasonló a reakció a vadászpilótákra is – ráadásul akkor egyszerre pipál ki az illető két foglalkozást a listáról, katona és pilóta is egyszemélyben, tuti befutó!


Mivel nem tudtunk teljes egészében egyetérteni a listával, és abban is kételkedünk, hogy a társkeresős jobbra-balra húzogatásból leszűrt adatok teljesen megbízhatóak lennének (hiszen beírni az adatlapra, hogy pilóta vagy tűzoltó nagyságrendekkel egyszerűbb, mint elvégezni a pilóta kiképzést vagy harcolni a lángokkal…) mi is beszélgettünk a környezetünkben élőkkel, valamint kutakodtunk az interneten a legnépszerűbb és a legjobban fizetett állások után, és így mi is felállítottuk a legszexibb állásokat sorra vevő listánkat.

Íme!


5, (Szintén) zenész

work6.jpg

A rockbandák frontembereitől a filharmonikus zenekarokkal színpadra álló művészekig mindenki… Utóbbi talán még különlegesebb is, hiszen estéről estére szépen kiöltözve, szépen kiöltözött embereknek játszik egy díszes teremben. Van ebben valami misztikus – mintha egy filmben lennénk. És bizonyára finom lélekre utal a klasszikuszene szeretete is.


4. Természettudományi szakértő

work5.jpg

– vagy mondjuk tengerbiológus. Egyszerre óvja a természetet, ismeri az állatokat és tud sokat a világunkról. Sőt, ha nyitott és a lehetőségei is megvannak rá, biztosan imád utazni, hogy személyesen fedezze fel és első kézből megtapasztalja távoli földek élővilágát.


3. Építész

work3.jpg

Az Így jártam anyátokkal sorozat terjesztette el, hogy jól lehet csajozni, ha az ember építész. (Szia, Ted Mosby, építész … - ugye emlékszünk még erre a mondatra?) És milyen igazuk volt az forgatókönyvíróknak…

 

2. Szélcsatorna oktató

3_1.jpg

Egy férfi, aki tud repülni! Ráadásul elég különleges hely a szélcsatorna ahhoz, hogy ne legyen mindenkinek egyértelmű, mit is csinál ott egy oktató – van egy kis rejtélyesség benne.


1. Pilóta

work2.jpg

Kell magyarázni? Ebben igaza volt a Tindernek. Különleges, de éppen annyira, hogy még megközelíthető legyen. Veszélyesnek tűnik, ettől vagány is. Repülőgépet vezetni, de akár szélcsatornában repülni, vagy ejtőernyővel ugrani olyan képesség, amit nem ismerhet mindenki.

- kamcsi-

forrás: tinder.com; flickriver.com; blog.gerbergear.com; ticketmaster.co.uk. skyward.hu; sg.hu; people.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalinfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr9614601692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása