A világ legidiótább versenyei

Szeretnél egy díjat, de nem tudod, hogy miben lehetnél a legjobb? Úgy érzed, a hétköznapi versenyszámok neked túl unalmasak? Vagy egyszerűen csak őrült vagy és hajt a versenyszellem? Fuss magassarkúban, mászasd a pelenkás babád időre, vagy nézz 40 percig farkasszemet! Idióta versenyek a világból!

magasfuto.JPG

1, Pelenkás babák mászóversenye

Van ez a verseny, amit már a 40-es évek óra rendszeresen megrendeznek világszerte - először New Jersey-ben húztak plüss nyulakat a babák előtt a fanatikus anyák. Egyszerű, mint a faék, fogsz egy babát, vagyis egy csomó babát és mint a lóversenynél, meghajtod őket. Világos, az nyer, aki először célba ér, vagyis bemászik. A pálya a könnyítés kedvéért nyílegyenes, pedig szerintem teljesen mindegy, hogy milyen alakzat van előírva, mert az is csoda, ha a gyerek elindul rajta. De ne ragadjunk le a részleteknél, a szülők természetesen bármit bevethetnek a gyerekek ösztönzésére, lóbálhatnak plüssöket, cumit, az utóbbi időben pedig akár/inkább mobiltelefonokat is. Hogy mi az értelme a dolognak, rejtély, nyilván mindössze a nyeremény, ennek ellenére világszerte megrendezik, változatos távolságokkal. Nincs is mit hozzáfűzni, talán mindössze annyit, hogy gyerek helyett nyugodtan használhatnának akár macskát is, az egyenes vonalon való haladás (és elindulás… és célba érés… és egyáltalán) hasonló valószínűséggel teljesül…

baby6-676x429.jpg

2bd928a100000578-3217108-image-a-14_1441037062797.jpg

foto: theepochtimes.com, dailymail.co.uk

forrás: youtube

 

2, Futóverseny tűsarkakon

Nekem személy szerint nehezemre esik magas sarkúban a kocsiig is elbillegni, nem úgy azoknak a nőknek, akik tűsarkakon futják le akár a maraton is! Az első ilyen verseny 2005-ben volt Hollandiában, a Glamour magazin szerkesztői rendezték meg először, mert nyílván úgy gondolták, hogy a nő legyen a futás közben is nő! Szerintem elég lett volna egy Piros Körmök Futása verseny, de a világ valamiért rákapott az ízére – karitatív életérzést is hozzácsapva - és már világszerte futnak a nők magas sarkakon és csiniben. Nemcsak New Yorkban, de nálunk is van már magas sarkú futóverseny, először 2008-ban kockáztatták bokájuk épségét celeb hölgyeink. Egyébként van tűsarkas futóverseny férfiaknak is… van kérdés?

Komolyság...ez vérre megy...

ap_russia_race_heels_07jul12_975.jpg

0013729e4ad90f64f2360a.jpg

image.jpg

foto: blog.voanews.com, timepass.com, ridus.ru

forrás: youtube

 

 3, Papírrepülő – világbajnokság

A világ egyik legolcsóbb és legegyszerűbb boldogsága a papírrepülő (persze szigorúan a szappanbuborék után!). Nem kell több hozzá, mint egy papírlap és egy ügyes kéz, no meg egy kiváló prototípus. Ja, és azért a Red Bull is, hogy professzionális, Red Bull Paper Wings világversenyt csináljanak, ebből a rém egyszerű (de nagyszerű, sicc) dologból. S bár igaz, hogy az egész leginkább marketing, a világ számára mégis van némi hozzáadott értéke. A versenyzők csak a bíráktól kapott papírból dolgozhatnak a helyszínen, vágás, ragasztás és tépés nélkül, kizárólag hajtogatva. A világbajnokság egyébként nagyon menő, majdnem, mint egy forma 1-es futam. Három kategóriában indulhatnak a versenyzők és komoly szabályoknak kell megfelelni a „gépeknek”. Ha szeretnénk mi is indulni rajta, próbálkozhatunk a „Leghosszabb levegőben töltött idő”, „Legnagyobb repülési távolság”, vagy a „Légi akrobatika” kategóriában. Az először 2006-ban megrendezett verseny  -   2015-ben Salzburgban volt - ma már kinőtte magát és magába szippantotta 80 ország diákjait, fanatikusait, többek között magyarokat is. Hát igen, elvégre a közös élmény összeköt…

rbpw_26.jpg

maxresdefault.jpg

foto: thillist.com, youtube.com

forrás: youtube.com

 

+ 1 , Farkasszem verseny

Ezt már az oviban is gyakoroltuk, szóval a vérünkben van a játék (khm, nem arra gondoltunk…), és bármilyen hülyén is hangzik, ennek az utolsó versenynek van igazán értelme az eddig felsoroltak között. Méghozzá azért, mert 2011-ben 45 ember gyűlt össze az ausztráliai Darwinban, hogy összemérjék a pislogás és nevetés nélküli egymásra bámulási képességüket, hogy egy helyi mozgáskorlátozott gyerek számára gyűjtsenek pénzt.  A végeredmény pedig elképesztő, mert a győztes, Fergal Fleming 40 perc 59 másodpercig bírta, ami szerintünk biológiai képtelenség, még akkor is, ha az első két percben lehet pislogni, csak nevetni, sírni és mozogni nem. Persze arról nem szól a cikk, hogy milyen előkészületeket tettek a versenyzők, azt viszont elmondták, hogy olyan érzés volt ennyi ideig kitartani pislogás nélkül, mintha tetoválták volna a szemet. És hogy mi a titok nyitja, a mai napig nem tudjuk. Az viszont biztos, hogy ezen a versenyen bárki indulhatott, mert pislogni bárki tud. Na de nem pislogni… na ahhoz már valamit tudni kell!

Videót nem tettünk be, mert 40 percig nézni valakit, hogy pislog-e… Pont olyan lenne, mint ez a kép:

farkas.png

a fiú, akiért nem pislogtak....

pislog1.JPG

foto: abc.net

forrás: carcked.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalinfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr488148440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szita szita péntek 2015.12.09. 09:09:41

Az a gáz, hogy ezek igazából egy hangyaf*sszal sem idiótábbak, mint monnyuk a foci, szertorna vagy a tenisz - illetve gyakorlatilag bármi más elismert sportág.

De hamár, akkor ... 1900-as olimpián volt akadályúszás, 1906-ban és 12-ben pisztolypárbaj. Hallottam már fa növesztő (a magasság a cél, a futam ideje pedig több évtized) versenyről - de ez utóbbiról nem találtam most adatot a neten.

ladislaus 2015.12.09. 11:38:40

miért a kő-papír-olló vagy a lábújjszkander jobb?

Utolsó kommentek

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása