Repülj ha mersz!
Új sport a gyereknek

Miközben az aszfalton megsül a tükörtojás és a sportról maximum a víz jut az eszünkbe, nem árt, ha már most elkezdünk edzés-alternatívákat keresni az új iskolaévre a gyerekeinknek.  Pánikra semmi ok, lépjünk ki a sztereotípiákból! Foci? Karate? Úszás? RSG? Jaj már! Repülés! Vidd el egy szélcsatornába és ha rákapott a repülés ízére, hordd rendszeresen, legyen ő a legmenőbb gyerek az osztályban!

gyerek9.jpg

kép:evolva.com

Igazi gyereksport!

 

zinus.JPGA szélcsatornázás már nemzetközileg is elismert sport és egyre nagyobb rajongótábora van, nemcsak külföldön, itthon is. A repülés persze igen látványos "mutatványozás", emellett pedig az egyik legösszetettebb mozgásforma. Már egészen kiskortól ( 5 éves kortól) kipróbálható, sportként, rendszeresen űzni azonban csak akkor érdemes, ha a gyermek rendelkezik már bizonyos fokú testtudattal. Ez azt jelenti, hogy nemcsak lobog a szélben széles vigyorral, hanem aktív részese is a repülésnek. Vagyis érzi a szelet :)

Ok, de miért jó a szélcsatornázás? Mert átmozgat a kislábujjunkig, miközben majd szétvet bennünket az öröm. Bizony. Egy teljesen új közegben, új mozgásforma gyakorlása közben "új" izmokat találunk. De még nincs vége, jó, ha tudod, a szélcsatornázás kifejezetten "okos sport"! Ha nem vagy ott fejben, nem fogsz úgy repülni, mint a legkecsesebb fecske. Ha viszont képes a gyermek a koordinálni a kezeit és lábait, minimális mozgással repülő kis isten lesz.

 fotó:skyward

Ők már tudják - madár gyerekek

24273895_1514129175345415_7313351536198565035_o.jpg

forrás:skyward.hu-facebook

A hazai pályán, azaz csatornában is vannak már gyerekek, akik körberepülik a világ bármely pontjáról érkező felnőtt szélcsatorázókat. Zina, Heidi, az ikrek Zita és Linda, Noémi és Máté a hazai sport legfiatalabb és legtehetségesebb gyereksportolói. A legfiatalabb gyermek Heidi 5 éves, Noémi pedig 14 éves, Zina pedig már 11 évesen tudta, hogy ő egyszer bizony világbajnok lesz.

kollazs2.JPG

forrás:skyward

Zina egyébként olyan kecses és törékeny, hogy először attól féltek, hogy összetöri a szél. Aztán egyszer csak kiderült, hogy a legkeményebb kiscsaj, aki a legvagányabb ernyősöket is körberepüli. Most 12 éves és gyakorlatilag kifáraszthatatlan. De tényleg! Három éve repül és ha meglátod, leesik az állad.

 Zina repül:

forrás: youtube

Máté Zina méltó párja! Mindamellett, hogy versenyszerűen vitorlázik, a szélcsatornába rendszeres tanulási tervvel érkezik, amit be is vasal az oktatójától. Maximalista. És profi.

32430450_960225350804965_4514339102899830784_n.jpg

forrás:instagram

 Alig látszanak ki a földből, de igazi madáremberek. Mi a titkuk? Persze nemcsak az, hogy szerzetesi alázattal újra és újra elmennek szélcsatornázni! Mindannyian valamilyen sportban már kipróbálták magukat, az alázatuk pedig a sporthoz példaértékű!

 Ha szeretnéd, hogy a lányod vagy a fiad szerelembe essen a repüléssel, vidd el Magyarország első szélcsatornájába, a Skywardba augusztus 28-án, sőt, foglaljatok időpontot előre (06 30 5890322), hogy ki tudja próbálni a repülést! Ez a nap csak a gyerekeké, keresik a jövő világbajnokát és ki tudja!  Talán a a családban van....

ui: Hová lehet eljutni? Nézd meg Maja Kuczynska táncát egy 2016-os bajnokságon, ahol 16 éves volt.

forrás:youtube

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalinfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr8414161491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása