Lányok, akik repülni tudnak!

 

menshealthit.jpg

Kevés olyan látványos sport van, mint a beltéri szélcsatornázás, amiről már korábban is írtunk. A női principium teljesítésekor ritkán merül fel bennünk az a kép, ahogyan a szélben repkednek a lányok,  pedig az utóbbi időben berobbantak az élmezőnybe a „gyengébb” nem képviselői. A már korántsem gyerekcipőben járó szélcsatornázás nemcsak a repülés technikai megvalósítását tűzte ki célul, egyre inkább látványsport is. Zenei- és fényjátékkal hatnak minden érzékszervünkre a sportolók, és valljuk be, a kecsesség és hajlékonyság egyértelműen a nők javára billenti a mérleget.  Lássuk tehát a nagy neveket (mert már vannak, bizony) és az első hazai, női szélcsatorna oktatót!

Maja Kuczynska

A lengyel leányzó még csak 16 éves és szerintünk innentől kezdve Maja Kuczynska akar lenni minden kisiskolás Lady Gaga helyett! Persze ez a képesség nem jön csak úgy a homokozóból, mert a motiváció és tehetség mellett nem kevés pénz kell ahhoz, hogy valaki úgy repüljön, mint a madártoll a szélben. Sőt, egyenesen rengeteg kell! Szerencsére a tornász múlttal rendelkező Maja minden elvárásnak megfelelt, 10 éves korában kezdte a szélcsatornázást, mostanra pedig az élmezőnyben van. Míg 2015-ben Prágában az első hivatalos szélcsatorna világbajnokságon 15. helyen volt a páros ( 2-way Dynamic ) kategóriában, addig idén, 2017-ben az amerikai nemzetközi versenyen már első helyezett volt freestyle kategóriában. Ja, és ő az első Red Bull szélcsatornázó nő, anyám! A videókat nézve pedig ámuljunk és bámuljunk!

Jó csaj:

redbull.jpg

 

Maja és a Sia, mit is mondjunk… libabőr:

 

Maja és egy 2017-es verseny, azért rendben van, nem?:

 

Inka Titto

A Finnországban született, de azóta Varsóban élő Inka, bár csak 2011-ben repült először szélcsatornában, 2015-ben azonnal megnyerte a prágai első szélcsatorna világbajnokságot freestyle kategóriában. Idén nagyot robbantott az America’ Got Talent-ben, ahol leesett az álla a zsűrinek a kecses, de egyben dinamikus látványtól. És bár ez egy ilyen játék, valljuk be, remek ötlet volt a versenyre való nevezés, jó hátszelet (érted, hááátSZÉL, höhö ) adva ezzel a szélcsatornázásnak. Inka a repülés mellett rajong a jógáért – természetesen -  és a rúdtáncért is - ohmájgád - , csatornán belül pedig remekül kamatoztatja ezen mozgásformákat.

inka.jpg

Igen, igen, igen! Ez már művészet!

 

Inka és az America’s Got Talent:

 

 

Kyra Poh

Vegyünk nagy levegőt, Kyra Poh még csak 14 éves és a szerencsének köszönheti a karrierjét. A szingapúri szélcsatorna saját reklámjához keresett gyerekeket és az akkor még csak 9 éves kislány az anyukája unszolására jelentkezett. Ami azóta történt, szinte „történelem”, idén, 2017-ben két aranyérmet nyert a nemzetközi Wind Game versenyen 10 induló mellett (junior kategóriában). Ezzel a teljesítményével egyébként ezen a versenyen díjanként kicsivel többet, mint 1.600 dollárt keresett. A jövő pedig természetesen az övé, elmondása szerint apró termete nem előny, hanem inkább hátrány, ha majd magasabb lesz, szerinte még jobb lesz, csak bírjuk kivárni. Kyra hetente háromszor több órát edz, mindezt persze az iskola mellett. Drukkolunk neki!

indoorskydivingworld.jpg

 

Kyra és a szél::

 

+ 1, Kata

Bizony, nemcsak szélcsatornánk van, de számtalan női szélcsatornázónk is. Női szélcsatorna oktatónk azonban az egyetlen magyar csatornában egyelőre egyetlen egy van. Kata legény/leány a gáton, 2015 tavaszán kezdett a csatornában repülni, ami egybeesett az ejtőernyős munkásságával is. A 26 éves lány, bár versenyeken – kivéve házi versenyek – még nem indul, saját bevallása szerint a lehető legboldogabb azzal, amit a repülés és a szélcsatornázás nyújt neki. És nemcsak azért, mert a munkája a repülés, hanem mert emberekkel foglalkozhat, egyszóval benne van a flowban rendesen. Csajok, lehet utána csinálni! És repülni is vele....

kata3.jpg

 

forrás: redbull.com; bangkokpost.com; menshealth.it; indoorskydivingworld.com; youtube.com; skyward.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalinfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr1112740012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása